5 PL chia semínek
200 ml kokosového mléka
200 g sojového jogurtu s kokosovou příchutí
2 PL strouhaného kokosu
2 PL čekankového sirupu (nebo javorového, medu,..)
30 g müsli bez přidaného cukru
ovoce na ozdobení
Nejprve si rozmixujeme mléko s jogurtem, kokosem a sirupem. Vznikne tekutá směs, do které přisypeme chia semínka a pečlivě promícháme ve větší misce. Během dalších 20 minut ještě dvakrát až třikrát promícháme a směs dáme ztuhnout do lednice. Chia semínka mají velmi vysoké hydrofilní vlastnosti, což znamená, že jsou schopny nasáknout velké množství tekutiny. Asi po hodině směs zamícháme ještě jednou, aby se nevytvořily hrudky a necháme ještě aspoň hodinu tuhnout. Teprve když dosáhneme pudinkové konzistence, můžeme servírovat do sklenic a dozdobit podle vaší fantazie müsli a ovocem.
Čekankový sirup: Toto přírodní sladidlo nové generace určitě stojí za povšimnutí. Nízká kalorická hodnota, nízký glykemický index a vysoký podíl vlákniny z něj dělá favorita mezi přírodními sladidly. Navíc víme, že může pomoci při léčbě gastritidy, ledvinových a žlučníkových kamenů, angín, žloutenky a kožních zánětů.
4 porce | doba přípravy 15 minut | 560 kJ / 134 kcal