Vánoční jablková bábovka se stévií

Jablka jsou neodmyslitelnou součástí Vánoc. Navíc obsahují vitamín C, který je zejména v zimním období důležitý pro imunitu. I skořice – typické vánoční koření charakteristické svou vůní – pozitivně ovlivňuje zažívání a kromě toho je to antioxidant. Obměňte při pečení klasickou bílou mouku za špaldovou, která má pozitivní vliv na hladinu krevního cukru, cholesterolu a je zdrojem vlákniny a minerálů.

Suroviny

400 g jablek
150 g vajec velikosti M (3 ks)
200 ml řepkového oleje
1,5 g práškové stévie
špetka skořice
400 g špaldové mouky
1 prášek bezfosfátového prášku do pečiva
strouhaný kokos na vysypání formy

12
porcí
1211 kJ / porce

Postup

 Jablka nastrouháme nahrubo, přidáme žloutky, olej, stévii, skořici a vše ve větší míse důkladně smícháme.

Ve druhé míse promícháme mouku s bezfosfátovým práškem do pečiva a přidáme ke směsi s jablky. Nakonec do ní jemně vmícháme tuhý sníh z bílků.

Těsto dáme do vymaštěné a kokosem vysypané bábovkové formy a vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C. Pečeme cca 60 minut.

12 porcí | doba přípravy 80 minut | 1211 kJ / 289 kcal

Vhodné pro: celou rodinu, pro vegetariány

Tuky
18,0 g
Sacharidy
28,0 g
Bílkoviny
5,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Parmezánové vafle
4
porce
obtížnost
862 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Domácí pečené müsli
12
porcí
obtížnost
534 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé