KRÁLÍK:
1 naporcovaný králík
2 lžičky oleje
1 cibule
3 mrkve
4 řapíky celeru
1 l zeleninového vývaru
bobkový list
nové koření
pepř
sůl
150 g bílého 3,5% jogurtu Hollandia
TROJHRÁNKY:
500 ml zeleninového vývaru
200 g polenty (kaše musí být opravdu hustá)
asi 50 g másla
sůl
pepř
Recept na králíka na divoko naleznete zde.
Příprava králíka:
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a podlijeme vývarem. Králíka osolíme, opepříme a vložíme do zeleninového základu. Přidáme směs koření na svíčkovou (bobkový list, nové koření, celý pepř). Vaříme pod pokličkou asi 1,5 hodiny, dokud nebude maso měkké. Jakmile maso změkne, vyjmeme jej a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Nakonec opatrně vmícháme bílý jogurt. Dochutíme solí, popř. pepřem.
Příprava trojhránků:
Předem připravený vývar přivedeme k varu, vsypeme polentu a přimícháme máslo. Krátce povaříme (musí se vytvořit hustá kaše) a vylijeme na malý plech o rozměru asi 20 × 30 cm, který jsme předtím vyložili pečicím papírem. Jakmile polenta vychladne, vykrojíme trojhránky, které opečeme nasucho na pánvi. Podáváme jako přílohu k masu přelité omáčkou.
4 porce | doba přípravy 120 minut | 2248 kJ / 537 kcal