Králík na divoko

Zkuste králíka na jiný způsob. S kořenovou zeleninou a voňavými bylinkami.

Suroviny

1 naporcovaný králík
2 mrkve
1/2 celeru
2 kořenové petržele
1 cibule
olej na opečení – řepkový
celý jalovec
bobkový list
nové koření
drcený pepř
sůl
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
snítka petržele na ozdobu
200 g drcených rajčat z plechovky
0,3 l bílého polosuchého vína
0,5 l zeleninového vývaru

4
porce
obtížnost
1679 kJ / porce

Postup

Recept na králíka à la svíčková naleznete zde.

Králíka naporcujeme, osolíme a opepříme.  Vybereme si hrnec, který je vhodný i do trouby, nakrájíme nadrobno cibuli a dozlatova orestujeme na troše olivového oleje. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na hrubší kousky, přidáme k cibuli a restujeme společně  s celým jalovcem, tymiánem a rozmarýnem. Na takto upravenou zeleninu vložíme králíka. Jednotlivé kusy masa opečeme ze všech stran dozlatova.
Vše zalijeme vývarem a vínem. Přidáme drcená rajčata a pomalu přivedeme k varu.
Vložíme do trouby a pečeme 1 až 1,5 hodiny v troubě vyhřáté na 160 °C. Nepřiklápíme, maso pouze přeléváme, případně podléváme.

Servírujeme porci králíka na větším množství zeleniny zalité vypečenou štávou. 

TIP: Pokud byste si chtěli dát ke králíkovi na kořenové zelenině přílohu, určitě se skvěle hodí například rýže nebo brambory ve slupce. 

4 porce | doba přípravy 120 minut | 1679 kJ / 401 kcal

Tuky
9,0 g
Sacharidy
34,0 g
Bílkoviny
33,0 g
Vláknina
11,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Velikonoční recepty
Pečená jehněčí kotleta s rýží a salátem
4
porce
obtížnost
3361 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Noky, jak je neznáte
3
porce
obtížnost
1673 kJ / porce

Vaše proměny

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála