Kukuřičné kuřátko nadívané bylinkami

Trochu zdravější pojetí české klasiky. Jídlo, po kterém se budete cítit velmi dobře a nebudete mít pocit přesycení. Pochutnáte si na něm zejména na jaře.

Suroviny

2 kukuřičná kuřata
oblíbené bylinky (petržel + rozmarýn, petržel + pažitka)
nové brambory
2 PL ghí (přepuštěného másla)
1 větší pórek
sůl
pepř
NÁDIVKA:
3 vejce
2 celozrnné žemle
anglická slanina
šunka
muškátový oříšek
chřest
pažitka
petržel
mléko

6
porcí
obtížnost
3048 kJ / porce

Postup

Žemli nakrájíme na kostičky a dáme na plech vyložený pečícím papírem do trouby opéct. 

Chřest očistíme a pokrájíme na drobná kolečka. 

Slaninu nakrájíme nadrobno a opečeme na suché pánvi, přidáme šunku pokrájenou nadrobno. 

Bílky vyšleháme na hustý sníh, žloutky přimícháme k opečené a vychladlé žemli spolu s  posekanými bylinkami, chřestem a opečenou masovou směsí. Lehce osolíme, opepříme a nakonec lehce vmícháme bílky. Touto směsí plníme kuřátka. 

Dámě péct do vyhřáté trouby asi na 200°C zhruba na 50 minut. Pórek pokrájíme na kolečka a restujeme na rozehřáté pánvi se lžící másla

Podáváme s bramborem uvařeným ve slupce. 

POZN.: Kukuřičné kuřátko seženete v prodejnách s farmářskými produkty, ve vybraných řeznictvích, ale i v některých větších supermarketech.

6 porcí | doba přípravy 90 minut | 3048 kJ / 728 kcal

Tuky
28,0 g
Sacharidy
31,0 g
Bílkoviny
76,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Candát pečený na ghí
4
porce
obtížnost
970 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Kapustové karbanátky
6
porcí
obtížnost
860 kJ / porce

Vaše proměny

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel