2 kukuřičná kuřata
oblíbené bylinky (petržel + rozmarýn, petržel + pažitka)
nové brambory
2 PL ghí (přepuštěného másla)
1 větší pórek
sůl
pepř
NÁDIVKA:
3 vejce
2 celozrnné žemle
anglická slanina
šunka
muškátový oříšek
chřest
pažitka
petržel
mléko
Žemli nakrájíme na kostičky a dáme na plech vyložený pečícím papírem do trouby opéct.
Chřest očistíme a pokrájíme na drobná kolečka.
Slaninu nakrájíme nadrobno a opečeme na suché pánvi, přidáme šunku pokrájenou nadrobno.
Bílky vyšleháme na hustý sníh, žloutky přimícháme k opečené a vychladlé žemli spolu s posekanými bylinkami, chřestem a opečenou masovou směsí. Lehce osolíme, opepříme a nakonec lehce vmícháme bílky. Touto směsí plníme kuřátka.
Dámě péct do vyhřáté trouby asi na 200°C zhruba na 50 minut. Pórek pokrájíme na kolečka a restujeme na rozehřáté pánvi se lžící másla.
Podáváme s bramborem uvařeným ve slupce.
POZN.: Kukuřičné kuřátko seženete v prodejnách s farmářskými produkty, ve vybraných řeznictvích, ale i v některých větších supermarketech.
6 porcí | doba přípravy 90 minut | 3048 kJ / 728 kcal