Kuřecí kari s kustovnicí čínskou

Suroviny

3 lžičky řepkového oleje
1 kg vykostěných kuřecích prsou nakrájených na kousky
3 lžíce středně pálivého nebo pálivého kari
1 malá cibule nasekaná najemno
1/4 lžičky mletého kardamonu nebo hřebíčku
420 g konzervovaných sekaných rajčat
1-1/2 hrnku kuřecího vývaru
1/2 hrnku kustovnice čínské (goji)
1 lžíce strouhaného zázvoru
koriandrové listy na ozdobu

8
porcí
obtížnost
1054 kJ / porce

Postup

Zahřejte olej a opečte na něm kuřecí kousky, posypte kari kořením. Restujte asi 5 minut.

Přidejte cibulku, kardamon, opečte a vlijte rajčata z konzervy i se šťávou, vývar a přisypte goji, zázvor. Osolte. Přiveďte k varu, snižte teplo a občas promíchejte.

Povařte asi 10 minut a podávejte s koriandrovými listy a rýží.

Pokud je pro vás koriandr velká neznámá, určitě ho vyzkoušejte. Stojí to za to!

 

8 porcí | doba přípravy 60 minut | 1054 kJ / 252 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Indická čočka dhal
4
porce
obtížnost
1376 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Bulgurové rizoto
4
porce
obtížnost
2283 kJ / porce

Vaše proměny

Lucie Absolonová

S tím, co jsem nabrala v těhotenství, jsem marně bojovala. Teď mám 20 kg dole a hubnu dál

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel