Kuskus s kuřecím masem a zeleninou

Suroviny

320 g kuřecích prsou
50 g jarní cibulky
110 g mrkve (1 větší ks)
60 g petržele (1 ks)
90 g červené kápie
60 g žluté kápie
60 g celeru
200 g cukety
2 lžíce olivového oleje
230 g Bio celozrnného kuskusu (1 hrnek)
čerstvá petrželová nať
sůl, pepř, červená sladká paprika

4
porce
obtížnost
1657 kJ / porce

Postup

Zeleninu si očistíme a nakrájíme. Mrkev, petržel a cuketu na půlkolečka, celer a papriky na proužky a jarní cibulku na kolečka. 

Kuskus dáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou v poměru 1:2 (kuskus : voda). Bez vaření ho necháme v hrnci přiklopený pokličkou 10 minut.

Na pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme jarní cibulku a lehce ji opečeme.

Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Přidáme k cibulce a opečeme ho ze všech stran. Osolíme, opepříme a posypeme trochou červené papriky.

Přidáme zeleninu a vše společně podusíme cca 10 - 15 minut, až budou maso i zelenina měkké.

Do pánve k hotovému masu a zelenině přidáme uvařený kuskus, promícháme a společně ještě chvilku prohřejeme.

Nakonec vmícháme nasekanou čerstvou petrželovou nať.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 1657 kJ / 396 kcal

Tuky
10,0 g
Sacharidy
45,0 g
Bílkoviny
28,0 g
Vláknina
9,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Rajčatová pánev s uzeným Šmakounem
3
porce
obtížnost
570 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Marinované tofu s restovanou zeleninou
1
porce
obtížnost
1263 kJ / porce

Vaše proměny

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala