Lehká cuketová pizza s rajčaty a mozzarellou

Milujete pizzu, ale kvůli hubnutí si ji odpíráte? Tuto nízkosacharidovou variantu si můžete dopřát zcela bez výčitek. Na rozdíl od klasické pizzy není těsto z mouky, ale z ovesných vloček a cukety. Místo sacharidů tak svému tělu dopřejete výživnou vlákninu a ještě si skvěle pochutnáte.

Suroviny

5 menších cuket
2 vejce
2 stroužky česneku
sůl
pepř
1 lžička oregana
hrnek strouhaného parmezánu
rajčatová omáčka
mozzarella
čerstvá bazalka
100 g mletých ovesných vloček

4
porce
obtížnost
1351 kJ / porce

Postup

Cukety nastrouháme najemno, lehce osolíme a necháme 10 minut “vypotit”. Poté je přendáme do čisté utěrky nebo většího síta a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu.

Cuketu smícháme s vločkami, vajíčky, prolisovaným česnekem, čerstvě mletým pepřem, oreganem a parmezánem. Ze směsi pak na plech vyložený pečicím papírem potřeným trochou oleje vytvoříme placky velikosti pizzy. Vše rukama pořádně stlačíme. Při teplotě 200 °C pečeme asi 20 minut až povrch zpevní a zezlátne.

Korpusy potřeme rajčatovou omáčkou nebo protlakem ochuceným solí, oreganem a prolisovaným česnekem. Posypeme nastrouhanou mozzarellou a už jen pár minut zapečeme, než se sýr rozteče a zezlátne. Přidáme čerstvou bazalku, která pizzu krásně provoní.

TIP: Pokud nejste vegetariáni a rádi byste si dopřáli sytější verzi, určitě můžete přidat kvalitní šunku s obsahem minimálně 96 % masa. Tím doplníte bílkoviny a pizza vás i více zasytí.
 

4 porce | doba přípravy 40 minut | 1351 kJ / 323 kcal

Vhodné pro vegetariány, vhodné pro děti, vhodné pro diabetiky, zdroj vlákniny, nízký GI

Tuky
21,0 g
Sacharidy
11,0 g
Bílkoviny
19,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

15 minut
Saláty
Večeře
Netradiční fazolkový salát se sardelkami
4
porce
obtížnost
927 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Večeře
Krůtí steak s fazolkami, rýží a sezamem
1
porce
obtížnost
2104 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí