Lívanečky z pohankové mouky a kefíru

Také jste milovníky lívanců? Vyzkoušejte tento recept z kefíru a pohankové mouky. Kefír je zdrojem prospěšných probiotických kultur a pohanková mouka je navíc bezlepková, takže je vhodná i pro ty, kteří mají s lepkem problémy. Ricotta má málo kalorií, a proto je vhodná při redukci, a je lehce stravitelná.

Suroviny

75 ml kefírového mléka
1 slepičí vejce velikosti S
35 g pohankové mouky
sůl
kokosový olej na opékání
45 g ostružin
50 g ricotty

1
porce
obtížnost
1513 kJ / porce

Postup

Kefír smícháme s vajíčkem, moukou a špetkou soli.

Pánev lehce potřeme olejem, necháme zahřát a opatrně vlijeme těsto do tvaru lívanečků. Opékáme na mírném ohni z obou stran.

Hotové lívance dáme na talíř, poklademe ostružinami a ozdobíme ricottou.

1 porce | doba přípravy 20 minut | 1513 kJ / 362 kcal

Vhodné pro: celou rodinu, pro vegetariány, zdroj bílkovin

Tuky
16,0 g
Sacharidy
37,0 g
Bílkoviny
17,0 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Večeře
Kuřecí prso zapečené se sýrem, chřest a brambory
4
porce
obtížnost
1535 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Ovesné sušenky
7
porcí
obtížnost
627 kJ / porce

Vaše proměny

Lucie Absolonová

S tím, co jsem nabrala v těhotenství, jsem marně bojovala. Teď mám 20 kg dole a hubnu dál

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála