Letní avokádová polévka

Ve velkých vedrech většinou není chuť na teplou polévku, proto je tato letní studená polévka s avokádem a salátovou okurkou ideální volba. Letní avokádová polévka má bohaté zastoupení zdravých tuků, vitaminů a minerálních látek.

Suroviny

1 avokádo
1 salátová okurka
2 PL citrónové šťávy
1 PL polotučného tvarohu
1 stroužek česneku
1 jarní cibulka
1 PL olivového oleje
špetka soli
špetka pepře
2 krajíce žitného chleba

2
porce
obtížnost
1772 kJ / porce

Postup

Oloupanou okurku a avokádo nakrájíme na kostky, dáme do mixéru a přidáme zbytek ingrediencí.

Polévku dáme na pár hodin do lednice, protože nejlépe chutná vychlazená.

Podáváme s kouskem kvalitního pečiva.

 
 

2 porce | doba přípravy 15 minut | 1772 kJ / 424 kcal

Nízký glykemický index, zdroj vlákniny, vhodné pro vegetariány

Tuky
31,0 g
Sacharidy
27,0 g
Bílkoviny
7,0 g
Vláknina
12,0 g

Další recepty

80 minut
Obědy
Cizrnová omáčka s quinoou
4
porce
obtížnost
1631 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Obědy
Svačiny
Tortilla s krůtím masem a Eidamem
1
porce
obtížnost
1710 kJ / porce

Vaše proměny

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala