Letní zeleninové lečo

Suroviny

2 střední cibule
3 bílé papriky
cca 8 středně velkých, zralých rajčat
ovesné (špaldové, žitné) vločky
cca 4 PL olivového oleje
200 ml rajčatové šťávy
mix bylinek - tymián, rozmarýn, bazalka
černý pepř

4
porce
obtížnost
1251 kJ / porce

Postup

Cibuli, rajčata a papriku nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, osolíme, opepříme, přidáme asi hrst bylinek (rozmarýn, tymián, bazalku) a dáme dusit pod pokličku na cca 5 min.

Přidáme rajčatovou šťávu, promícháme, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme dalších 5 min.

Zkontrolujeme hustotu a přisypeme vločky tak, aby nám hustota vyhovovala (můžeme je předem rozmixovat na ovesnou mouku). 

Vaříme dále do poloměkka. Odstavíme z plotny, přidáme olivový olej a důkladně promícháme. Můžeme ozdobit jemně nasekanou zelenou petrželkou.

4 porce | doba přípravy 20 minut | 1251 kJ / 299 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Velikonoční recepty
Velikonoční nádivka s tofu
6
porcí
obtížnost
1494 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Pečené brambory plněné tofu žervé
4
porce
obtížnost
616 kJ / porce

Vaše proměny

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo