4 batáty nebo velké brambory
2 jarní cibulky
250 g neochuceného tofu
lžička olivového oleje
2 stroužky česneku
šťáva z poloviny citronu
sůl, pepř
Předehřejte troubu na 200°C.
Batáty, případně brambory pečlivě omyjte, vydrhněte, ale neloupejte.
Každý zabalte do alobalu.
Pečte asi 45 minut, záleží na velikosti.
Tofu rozdrobte do mixéru, zalijte olejem, citrónovou šťávou a přidejte česnek.
Rozmixujte dohladka, strukturu si ale můžete upravovat dle svých preferencí – vhodná je i hrubší konzistence.
Dochuťe solí a pepřem, případně oblíbenými bylinkami.
Brambory rozbalte, nařízněte nožem a roztrhněte vidličkami.
Naplňte směsí, zasypte pokrájenou jarní cibulkou a servírujte.
4 porce | doba přípravy 60 minut | 616 kJ / 147 kcal