100 g lososa bez kůže
2 PL citrónové šťávy
1 ČL olivového oleje (extra panenský)
20 g zakysané smetany
100 g čerstvého fenyklu
150 g mrkve
špetka soli
špetka pepře
30 g rýže (neloupaná)
Fenykl opereme, rozkrojíme a odstraníme tvrdý střed. Mrkev omyjeme a oškrábeme.
Oboje nakrájíme na tenké plátky a v osolené vodě společně dusíme na mírném plameni asi 10 až 15 minut tak, aby zelenina zůstala křupavá. Poté vodu slijeme a do zeleniny zamícháme zakysanou smetanu.
Filety z lososa osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a opékáme na oleji asi 4 minuty z každé strany.
Na talíř rozložíme fenykl s mrkví a na zeleninové lůžko položíme lososa.
Podáváme s rýží uvařenou podle návodu na obalu.
1 porce | doba přípravy 30 minut | 1975 kJ / 472 kcal
Vhodné pro celou rodinu, sportovce a diabetiky, zdroj bílkovin a vlákniny, nízký glykemický index