Suroviny

4 šálky cizrny
1 plechovka rajčat
1 polévková lžíce GHÍ – přepuštěného másla
1 žlutá cibule
2 lžičky římského kmínu
1 lžička skořice
2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky kardamonu
1/2 lžičky muškátového oříšku
1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
hrst rozinek
hrst nesířených sušených meruněk
1/4 šálku nasekané čerstvé petrželové natě
bazalka
sušená rajčata
šťáva z citronu

4
porce
obtížnost
1583 kJ / porce

Postup

Rozehřejte máslo na hlubší pánvi, na něm zpěňte cibulku do měkka. 

Přidejte všechno koření a rychle orestujte.

Přidejte utřený česnek s nastrouhaným zázvorem a opět velice rychle restujte, asi půl minuty.

Do směsi přidejte rajčata nebo protlak, rozinky, předem pokrájené meruňky, sušená rajčata, bazalku, trochu vody (nebo i šťávu z rajčat) a přiveďte k varu.

Přidejte uvařenou cizrnu (můžete použít i v plechovce, ale před použitím z ní slijte tekutinu a propláchněte ji tekoucí vodou).

Vařte, dokud se neodpaří poslední přebytečná voda.

Nakonec dochuťte čerstvě mletým pepřem, čerstvými bylinkami, citronovou šťávou, popřípadě solí, nasekanou petrželkou nebo jarní cibulkou.

Lze podávat s rýží, jako samostatný pokrm nebo jako studený cizrnový salát. 

4 porce | doba přípravy 30 minut | 1583 kJ / 378 kcal

Další recepty

60 minut
Hlavní jídla
Pečený pstruh se žampiony na bylinkách
4
porce
obtížnost
1534 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Hlavní jídla
Marinované tofu s restovanou zeleninou
1
porce
obtížnost
1263 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala