100 g Hokkaido
75 g borůvek
50 g malin
50 g ostružin
50 g rybízu (lze nahradit dostupným ovocem)
125 g odtučněného tvarohu
200 g řeckého jogurtu
1 PL javorového sirupu
1 PL medu
Dýni zbavíme slupky a jadérek a nakrájíme na drobné kousky. Nasucho ji orestujeme a po chvíli přidáme trochu vody a javorový sirup. Až dýně změkne, zezlátne a dostane karamelovou vůni i barvu, stáhneme ji z plotýnky, necháme dojít a trochu vystydnout. Měla by vzniknout sladká směs konzistence džemu.
V míse si smícháme jogurt a tvaroh, přidáme med a vyšleháme na hladký krém.
Připravíme si nízké skleničky, ve kterých budeme dezert podávat a nebo jednorázové dezertní plastové pohárky.
Začínáme vrstvit. Na dno dáme asi lžičku dýňové hmoty, dále jogurtovou směs, kterou překryjeme vrstvou ovoce. Poslední vrstvu tvoří jogurtová směs ozdobená kousky ovoce a mátou.
A máme hotový zdravý a velmi efektní dezert.
4 porce | doba přípravy 20 minut | 484 kJ / 116 kcal