Opékaný tempeh s bulgurem

Suroviny

300 g bulguru
250 g uzeného tempehu
1 malý pórek
4 (350 g) rajčata
200 g žampionů
1 červená paprika
100 g čerstvého špenátu
1 lžička mořské soli
1 lžička tandoori
1 lžička kmínu
2 lžíce sójové omáčky shoyu
2 lžíce olivového oleje
250 ml sójové smetany Provamel
200 ml rýžovo-kokosového mléka Provamel
malá hrst čerstvé bazalky

4
porce
obtížnost
3014 kJ / porce

Postup

Bulgur vařte 25 minut pomalým varem do měkka.

Tempeh, žampiony a rajčata nakrájejte na kousky, pórek a papriku na nudličky.

Na oleji tempeh opečte, až mírně zhnědne po okrajích, přidejte pórek, papriku a žampiony, promíchejte a opékejte, až zelenina mírně zesklovatí.

Přidejte rajčata, opraný špenát, koření, sůl. Promíchejte a dochuťte shoyu.

Do zeleninové směsi s tempehem vmíchejte bulgur  a zalijte sójovou smetanou a rýžovo-kokosovým nápojem.

2 minuty společně provařte a podávejte posypané čerstvou bazalkou.

 

 


Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

4 porce | doba přípravy 40 minut | 3014 kJ / 720 kcal

Další recepty

30 minut
Hlavní jídla
Obědy
Vločkové chlupaté knedlíčky se zelím a tempehem
4
porce
obtížnost
2065 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Hlavní jídla
Cizrnový kotlík Tagine s datlemi a dýni
4
porce
obtížnost
1450 kJ / porce

Vaše proměny

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena

David Kutěj

Bál jsem se, zda nejde o další dietu v prášku

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí