Ovesné palačinky

Suroviny

200 ml rýžového nápoje
200 g jemných ovesných vloček
2 vejce
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
špetka nerafinované mořské soli
2 lžíce řepkového oleje nebo kokosového tuku
2 lžíce sirupu z agáve
citronová šťáva

4
porce
obtížnost
1060 kJ / porce

Postup

V mixéru rozmixujeme vločky s mlékem do hladka.

Přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme znovu.

Necháme pár minut odstát.

Pokud máme kvalitní pánvičku, nemusíme na smažení použít olej. Smažíme z obou stran.

 

Tipy na servírování:

1) sirup z agáve + citronová šťáva

2) rozmixované tofu s malinami nebo jiným ovocem oslazené agávovým sirupem

3) cottage sýr slazený stévií, sirupem z agáve nebo kvalitní marmeládou bez cukru s vysokým obsahem ovoce

4) čerstvé ovoce + odtučněný tvaroh

4 porce | doba přípravy 30 minut | 1060 kJ / 253 kcal

Tuky
10,8 g
Sacharidy
34,8 g
Bílkoviny
10,8 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

80 minut
Dezerty
Svačiny
Snídaně
Vánoční jablková bábovka se stévií
12
porcí
1211 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Dezerty
Obědy
Pohanková palačinka s bylinkovou náplní
6
porcí
obtížnost
1141 kJ / porce

Vaše proměny

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála