200 ml rýžového nápoje
200 g jemných ovesných vloček
2 vejce
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
špetka nerafinované mořské soli
2 lžíce řepkového oleje nebo kokosového tuku
2 lžíce sirupu z agáve
citronová šťáva
V mixéru rozmixujeme vločky s mlékem do hladka.
Přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme znovu.
Necháme pár minut odstát.
Pokud máme kvalitní pánvičku, nemusíme na smažení použít olej. Smažíme z obou stran.
Tipy na servírování:
1) sirup z agáve + citronová šťáva
2) rozmixované tofu s malinami nebo jiným ovocem oslazené agávovým sirupem
3) cottage sýr slazený stévií, sirupem z agáve nebo kvalitní marmeládou bez cukru s vysokým obsahem ovoce
4) čerstvé ovoce + odtučněný tvaroh
4 porce | doba přípravy 30 minut | 1060 kJ / 253 kcal