PANENKA
600 g vepřové panenky
pepř
sůl
šťáva z jedné limetky
1 lžička citronové šťávy
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce plnotučné hořčice
BRAMBOROVÉ RÖSTI
250 g brambor typu B
2–3 lžíce vlažného mléka
1 lžička rozpuštěného másla
2 lžíce nasekané pažitky (může být i petrželka)
1 vajíčko
sůl
hrst 30% strouhaného sýra
špetka muškátového oříšku
GRILOVANÁ ZELENINA
1 lilek
1 cuketa
200 g cherry rajčat
3 stroužky česneku
1 červená cibule
1–2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
rozmarýn
tymián
PANENKA:
Smícháme všechny ingredience a vytvoříme dresink, kterým potřeme panenku. Tu zabalíme do alobalu a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut, dle velikosti. Uvnitř musí zůstat růžová.
BRAMBOROVÉ RÖSTI:
Brambory uvaříme, rozmačkáme s máslem, mlékem a nasekanou pažitkou. Přidáme špetku muškátového oříšku, sůl a pepř. Jakmile směs trochu vychladne, zapracujeme do ní jedno vajíčko a hrst strouhaného sýra. Pomocí většího vykrajovátka vytvoříme malá kolečka, která pečeme na pečicím papíře v troubě, dokud nezískají zlatou barvu.
GRILOVANÁ ZELENINA:
Lilek nakrájíme na 1 cm široké plátky, osolíme a necháme „vypotit“. Lilek tím ztratí svou hořkost. Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, česnek na tenké plátky a cibuli na čtvrtky. Vše promícháme s trochou oleje. Pečeme na pečicím papíře v troubě na 180 °C asi 25 – 30 min.
4 porce | doba přípravy 45 minut | 1891 kJ / 452 kcal