Pečené brambory ve slupce s Ricottou a avokádovým dipem

Brambory připravované ve slupce jsou vhodnější než oloupané pro vyšší obsah vitaminů a minerálních látek, které se skrývají právě pod slupkou. Žervé dodá krémovost a bílkoviny, avokádem doplníte zdravé tuky a máte báječný lehký a velmi jednoduše připravený oběd.

Suroviny

200 g brambor (2 středně velké)
100 g žervé nebo Ricotty
½ avokáda
1 ČL citrónové šťávy
hrst čerstvého koriandru
špetka soli

1
porce
obtížnost
2420 kJ / porce

Postup

Brambory umyjeme, 10 minut předvaříme vcelku ve vodě, osušíme a vcelku je také upečeme v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem cca 30 minut při teplotě cca 190 °C. Rozřízneme je podélně na 2 části, trošku vydlabeme a vydlabanou část brambory rozmačkáme vidličkou a smícháme s žervé nebo Ricottou.

Směsí naplníme brambory a podáváme teplé s avokádovým dipem.

Dip si připravíme z rozmačkaného avokáda, soli, citrónové šťávy a nasekaného koriandru.

 
 

1 porce | doba přípravy 60 minut | 2420 kJ / 578 kcal

Vhodné pro celou rodinu a vegetariány, zdroj vlákniny

Tuky
40,0 g
Sacharidy
42,0 g
Bílkoviny
18,0 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Večeře
Zeleninové chilli con carne
1
porce
obtížnost
1949 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Drůbeží špízy se zeleninou
2
porce
obtížnost
1753 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Hong Ngo

Po porodu jsem přibrala 25 kg. Nyní jsem velice spokojená. Všichni tvrdí, že vypadám mladší