Pečené brambory ve slupce s Ricottou a avokádovým dipem

Brambory připravované ve slupce jsou vhodnější než oloupané pro vyšší obsah vitaminů a minerálních látek, které se skrývají právě pod slupkou. Žervé dodá krémovost a bílkoviny, avokádem doplníte zdravé tuky a máte báječný lehký a velmi jednoduše připravený oběd.

Suroviny

200 g brambor (2 středně velké)
100 g žervé nebo Ricotty
½ avokáda
1 ČL citrónové šťávy
hrst čerstvého koriandru
špetka soli

1
porce
obtížnost
2420 kJ / porce

Postup

Brambory umyjeme, 10 minut předvaříme vcelku ve vodě, osušíme a vcelku je také upečeme v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem cca 30 minut při teplotě cca 190 °C. Rozřízneme je podélně na 2 části, trošku vydlabeme a vydlabanou část brambory rozmačkáme vidličkou a smícháme s žervé nebo Ricottou.

Směsí naplníme brambory a podáváme teplé s avokádovým dipem.

Dip si připravíme z rozmačkaného avokáda, soli, citrónové šťávy a nasekaného koriandru.

 
 

1 porce | doba přípravy 60 minut | 2420 kJ / 578 kcal

Vhodné pro celou rodinu a vegetariány, zdroj vlákniny

Tuky
40,0 g
Sacharidy
42,0 g
Bílkoviny
18,0 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

30 minut
Obědy
Brokolicová pánev se žampiony a arašídy, rýže
4
porce
obtížnost
1973 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Obědy
Boloňské špagety s parmazánem
1
porce
obtížnost
2186 kJ / porce

Vaše proměny

Lucie Absolonová

S tím, co jsem nabrala v těhotenství, jsem marně bojovala. Teď mám 20 kg dole a hubnu dál

Jaroslav Vondrák

I přes zdravotní problémy mám 41 kg dole

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?