200 g brambor (2 středně velké)
100 g žervé nebo Ricotty
½ avokáda
1 ČL citrónové šťávy
hrst čerstvého koriandru
špetka soli
Brambory umyjeme, 10 minut předvaříme vcelku ve vodě, osušíme a vcelku je také upečeme v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem cca 30 minut při teplotě cca 190 °C. Rozřízneme je podélně na 2 části, trošku vydlabeme a vydlabanou část brambory rozmačkáme vidličkou a smícháme s žervé nebo Ricottou.
Směsí naplníme brambory a podáváme teplé s avokádovým dipem.
Dip si připravíme z rozmačkaného avokáda, soli, citrónové šťávy a nasekaného koriandru.
1 porce | doba přípravy 60 minut | 2420 kJ / 578 kcal
Vhodné pro celou rodinu a vegetariány, zdroj vlákniny