4 porce králíka (např. zadní běhy)
2 lžíce plnotučné hořčice
3 mrkve
1 petržel
1/2 menšího celeru
1 cibule
2 zelené papriky
500 ml zeleninového vývaru
1 lžička řepkového oleje
sůl, pepř
Králíka opláchneme, osolíme a potřeme hořčicí.
Necháme v lednici uležet přes noc nebo alespoň 2 hodiny.
Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev a petržel na kolečka, celer na drobné kostky.
Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky.
Ve velkém kastrolu vhodném i k pečení v troubě rozehřejeme olej a orestujeme na něm králíka, aby se maso zatáhlo.
Přidáme zeleninu a též chvíli restujeme.
Takto připravený pokrm podlijeme vývarem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200º C nejprve 90 minut zakryté a 30 minut odkryté, aby se vytvořila kůrčička.
4 porce | doba přípravy 150 minut | 1470 kJ / 351 kcal