Pečený králík s hořčicí a zeleninou

Králičí maso je bohaté na nízkotučné bílkoviny

Suroviny

4 porce králíka (např. zadní běhy)
2 lžíce plnotučné hořčice
3 mrkve
1 petržel
1/2 menšího celeru
1 cibule
2 zelené papriky
500 ml zeleninového vývaru
1 lžička řepkového oleje
sůl, pepř

4
porce
obtížnost
1470 kJ / porce

Postup

Králíka opláchneme, osolíme a potřeme hořčicí.

Necháme v lednici uležet přes noc nebo alespoň 2 hodiny.

Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev a petržel na kolečka, celer na drobné kostky.

Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky.

Ve velkém kastrolu vhodném i k pečení v troubě rozehřejeme olej a orestujeme na něm králíka, aby se maso zatáhlo.

Přidáme zeleninu a též chvíli restujeme.

Takto připravený pokrm podlijeme vývarem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200º C nejprve 90 minut zakryté a 30 minut odkryté, aby se vytvořila kůrčička. 

4 porce | doba přípravy 150 minut | 1470 kJ / 351 kcal

Další recepty

80 minut
Hlavní jídla
Rýžový pilaf s čočkou a špenátem
6
porcí
obtížnost
825 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Hlavní jídla
Noky, jak je neznáte
3
porce
obtížnost
1673 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé