80 g lososa bez kůže
2 ČL šťávy z citrónu
150 g zelených fazolek
10 g přepuštěného másla (ghí)
50 g bílého smetanového jogurtu (min. 10 % tuku)
2 g plnotučné hořčice
2 g medu
1 PL kopru
špetka soli
špetka pepře
35 g quinoy
Lososa osolíme, opepříme a pokapeme 1 ČL citrónové šťávy. Pečeme na pečicím papíře v troubě předehřáté na 200 °C asi 15–20 minut.
Quinou uvaříme podle návodu na obalu.
Fazolky uvaříme ve vroucí osolené vodě alespoň 3 minuty a poté ihned propláchneme studenou vodou, aby si zachovaly zelenou barvu. Vrátíme je do hrnce a zamícháme do nich ghí.
Smícháme jogurt, hořčici, med, najemno nasekaný kopr, sůl a pepř spolu se zbylou citrónovou šťávou a prošleháme lehce vidličkou.
Přeliv nalijeme na steak z lososa a podáváme s quinoou a fazolkami.
1 porce | doba přípravy 30 minut | 2099 kJ / 502 kcal
Vhodné pro sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny, nízký glykemický index