Pečený pstruh se žampiony na bylinkách

Suroviny

4 ks pstruhů (200-250g)
250 g žampionů
2 ks rajčat
1 ks oranžové papriky
1 ks větší cibule
1 ks citronu
1 lžíce pažitky
1 lžíce petrželky
1 lžíce tymiánu
1/2 lžíce rozmarýnu
250 ml suchého bílého vína
1 lžíce soli

4
porce
obtížnost
1534 kJ / porce

Postup

Pstruhy prosolíme a pokapeme citronovou šťávou.

Naplníme je jemně nasekanými bylinkami a necháme 30 minut odležet v lednici.

Na olivovém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka, papriku nakrájenou na proužky a rozkrájené žampiony.

Na orestovanou směs rozložíme pstruhy. Zalijeme částí bílého vína, přiklopíme a pečeme v troubě na 200 stupňů doměkka cca 20 minut.

Během pečení přiléváme zbývající víno.

Ke konci pečení přidáme spařená, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata, která necháme mírně podusit.

Na posledních 10 minut pečení víko odklopíme, aby byla ryba křupavá.

4 porce | doba přípravy 45 minut | 1534 kJ / 367 kcal

Tuky
20,0 g
Sacharidy
8,0 g
Bílkoviny
40,0 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

30 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Zapečená cuketa s kozím sýrem a jáhly
2
porce
obtížnost
1763 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Hlavní jídla
Quiche s pohankou, tempehem a smetanou Provamel
12
porcí
obtížnost
1144 kJ / porce

Vaše proměny

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel