Pečený pstruh se žampiony na bylinkách

Suroviny

4 ks pstruhů (200-250g)
250 g žampionů
2 ks rajčat
1 ks oranžové papriky
1 ks větší cibule
1 ks citronu
1 lžíce pažitky
1 lžíce petrželky
1 lžíce tymiánu
1/2 lžíce rozmarýnu
250 ml suchého bílého vína
1 lžíce soli

4
porce
obtížnost
1534 kJ / porce

Postup

Pstruhy prosolíme a pokapeme citronovou šťávou.

Naplníme je jemně nasekanými bylinkami a necháme 30 minut odležet v lednici.

Na olivovém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka, papriku nakrájenou na proužky a rozkrájené žampiony.

Na orestovanou směs rozložíme pstruhy. Zalijeme částí bílého vína, přiklopíme a pečeme v troubě na 200 stupňů doměkka cca 20 minut.

Během pečení přiléváme zbývající víno.

Ke konci pečení přidáme spařená, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata, která necháme mírně podusit.

Na posledních 10 minut pečení víko odklopíme, aby byla ryba křupavá.

4 porce | doba přípravy 45 minut | 1534 kJ / 367 kcal

Tuky
20,0 g
Sacharidy
8,0 g
Bílkoviny
40,0 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

30 minut
Hlavní jídla
Bulgurové rizoto
4
porce
obtížnost
2283 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Drůbeží guláš s dušenou brokolicí
4
porce
obtížnost
1100 kJ / porce

Vaše proměny

Lucie Absolonová

S tím, co jsem nabrala v těhotenství, jsem marně bojovala. Teď mám 20 kg dole a hubnu dál

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg