4 ks pstruhů (200-250g)
250 g žampionů
2 ks rajčat
1 ks oranžové papriky
1 ks větší cibule
1 ks citronu
1 lžíce pažitky
1 lžíce petrželky
1 lžíce tymiánu
1/2 lžíce rozmarýnu
250 ml suchého bílého vína
1 lžíce soli
Pstruhy prosolíme a pokapeme citronovou šťávou.
Naplníme je jemně nasekanými bylinkami a necháme 30 minut odležet v lednici.
Na olivovém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka, papriku nakrájenou na proužky a rozkrájené žampiony.
Na orestovanou směs rozložíme pstruhy. Zalijeme částí bílého vína, přiklopíme a pečeme v troubě na 200 stupňů doměkka cca 20 minut.
Během pečení přiléváme zbývající víno.
Ke konci pečení přidáme spařená, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata, která necháme mírně podusit.
Na posledních 10 minut pečení víko odklopíme, aby byla ryba křupavá.
4 porce | doba přípravy 45 minut | 1534 kJ / 367 kcal