Těsto:
250 g špaldové celozrnné mouky
1 biovejce
40 g biomásla
100 ml studené vody
půl lžičky mořské soli
Náplň:
400 ml smetany Provamel
100 g pohanky
100 g tempehu
150 g eidamu
3 biovejce
špetka tymiánu
1 stroužek česneku
1 lžička mořské soli
Všechny suroviny na těsto hnětením zpracujte, připravte pružné těsto, které nechte alespoň půl hodiny odležet.
Z těsta vyválejte 2mm tenkou placku, kterou vyložte vymazanou koláčovou formu včetně boků.
Těsto poklaďte uvařenou pohankou a na kostičky nakrájeným tempehem, přidejte nastrouhaný sýr.
Zalijte smetanou smíchanou s vejci, rozetřeným česnekem
Pečte přibližně 30 minut při 170 st.
Quiche můžete podávat teplý i vychlazený.
Náš tip: na náplň můžete použít vařenou nebo dušenou zeleninu, sušená rajčata, tofu nebo houby.
Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop
12 porcí | doba přípravy 60 minut | 1144 kJ / 273 kcal