200 g pohankové mouky
špetka kypřicího prášku
500 ml mléka
2 vejce
špetka soli
2 lžíce nasekané pažitky
2 lžíce másla - ghí
1 stroužek drceného česneku
250 g tvarohu (polotučný)
4 lžíce ricotty
hrst nasekaných bylinek (majoránka, petrželka, bazalka)
sůl
pepř
řepkový olej
citronová šťáva (asi 2 čajové lžičky)
Ve větší míse smícháme mouku, kypřicí prášek, vejce, mléko a špetku soli. Šleháme ruční metličkou, dokud nám nevznikne hladké těsto. Necháme půl hodiny “odpočívat” nejlépe v lednici.
Mezitím si na hlubší pánvičce zpěníme máslo a drcený česnek. Jen krátce, aby začal česnek příjemně vonět. Do větší mísy dáme tvaroh, zamícháme do něj ještě teplou směs másla a česneku, prošleháme s ricottou, hrstí nasekaných bylinek (majoránka, bazalka, petrželka) a ochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.
Rozpálíme pánev, potřeme ji lehce olejem a pečeme středně silné palačinky. Potřeme je náplní, posypeme zbylými bylinkami a podáváme.
6 porcí | doba přípravy 40 minut | 1141 kJ / 273 kcal
Zdroj vlákniny, nízký GI, vhodné pro vegetariány, vhodné pro diabetiky