Pohankové rizoto

Pohanka je úžasná bezlepková plodina, která nám dodává důležitý vitamin P (rutin), jež nám chrání cévy!

Suroviny

1 hrnek pohanky
1 a půl hrnku vody
menší cibule
6 žampionů
sůl, pepř, kmín
lžička olivového oleje
lžička umeocta

2
porce
obtížnost
1022 kJ / porce

Postup

Cibuli nakrájejte na drobno a na oleji orestujte dosklovata.

Přidejte pohanku, chvíli společně restujte, okmínujte a vhoďte i na plátky nakrájené žampiony.

Zalijte vodou a vařte pod pokličkou asi 5 minut.

Zdroj tepla vypněte a nechte asi 15 minut dojít dokud není pohanka měkká.

Ochuťte solí, pepřem a lžičkou umeocta.

Podávejte se zeleninovým salátem dle chuti.

2 porce | doba přípravy 30 minut | 1022 kJ / 244 kcal

Další recepty

30 minut
Hlavní jídla
Velikonoční recepty
Velikonoční nádivka s kukuřičnou polentou
3
porce
obtížnost
2396 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Hlavní jídla
Wrap s falešnou vajíčkovou pomazánkou a řeřichou
4
porce
obtížnost
1286 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Hong Ngo

Po porodu jsem přibrala 25 kg. Nyní jsem velice spokojená. Všichni tvrdí, že vypadám mladší