Polévka z řapíkatého celeru

Řapíkatý celer je velmi chutná a zdravá, ale opomíjená zelenina. Naučte se jej připravovat, výborně totiž chutná nejen v salátu.

Suroviny

250 g řapíkatého celeru
200 g mrkve
1 ks cibule
1 l zeleninového vývaru
1 lžička olivového oleje
1 cm zázvoru
1,5 dcl ovesné smetany
špetka muškátového oříšku
sůl, pepř

4
porce
obtížnost
439 kJ / porce

Postup

Na oleji mírně osmahneme nadrobno nasekanou cibuli.

Přidáme omytý řapíkatý celer nakrájený na 1–1,5 cm velké kousky a po cca 2–3 minutách přisypeme na kolečka nakrájenou mrkev.

Po kratším orestování zalijeme zeleninu vývarem a přidáme i nastrouhaný zázvor.

Osolíme a vaříme doměkka.

Polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou a dochutíme kořením.

Z polévky můžeme také před rozmixováním vyjmout část zeleniny, abysme docílili "hrubší" konzistence.

Výborné je přidat do této polévky i nějakou luštěninu, např. cizrnu nebo fazole černé oko. 

4 porce | doba přípravy 30 minut | 439 kJ / 105 kcal

Tuky
5,0 g
Sacharidy
12,0 g
Bílkoviny
2,0 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

15 minut
Polévky
Brokolicová polévka s ovesnými vločkami
4
porce
obtížnost
618 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Vánoční recepty
Obědy
Večeře
Rybí vývar s filety
4
porce
obtížnost
1400 kJ / porce

Vaše proměny

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel