1 větší pórek
2 střední brambory
1 mrkev
1 lžíce ghí (přepuštěné máslo)
1 litr zeleninového vývaru
sůl
pepř
Pórek nakrájíme na kolečka, důkladně jej omyjeme a vysušíme. 3/4 takto připraveného pórku krátce osmahneme na přepuštěném másle. Rozkrájíme omyté, oloupané brambory a mrkev na kostičky, které přidáme do hrnce s pórkem a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme cca 15 minut.
Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme zbytek nakrájeného pórku a ještě krátkou chvilku, asi 5 minut povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Můžeme podávat s nasucho opečenými houstičkami.
Zde se můžete podívat na další recepty výborných polévek.
4 porce | doba přípravy 35 minut | 530 kJ / 127 kcal