150 g krůtích prsou
200 g celeru (cca ½ menší bulvy)
200 g salátové okurky
50 ml 15% zakysané smetany
15 ml olivového oleje(1 ČL na celer, 1 PL na restování masa)
2 g soli (špetka)
2 g pepře (špetka)
2 g čerstvé chilli papričky (špetka)
5 g čerstvé pažitky (1 ČL)
Celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Promícháme s olivovým olejem a solí a pečeme v pekáči v předehřáté troubě na 180 °C cca 20 minut. Hranolky průběžně kontrolujeme.
Maso omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme a na olivovém oleji opečeme z obou stran.
Dip připravíme smícháním zakysané smetany, soli, pažitky a chilli papričky.
Maso podáváme s hranolkami, na kolečka nakrájenou salátovou okurkou a dipem.
1 porce | doba přípravy 45 minut | 2006 kJ / 479 kcal
Vhodné pro diabetiky a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny, bez lepku