Quiche s pohankou, tempehem a smetanou Provamel

Suroviny

Těsto:
250 g špaldové celozrnné mouky
1 biovejce
40 g biomásla
100 ml studené vody
půl lžičky mořské soli
Náplň:
400 ml smetany Provamel
100 g pohanky
100 g tempehu
150 g eidamu
3 biovejce
špetka tymiánu
1 stroužek česneku
1 lžička mořské soli

12
porcí
obtížnost
1144 kJ / porce

Postup

Všechny suroviny na těsto hnětením zpracujte, připravte pružné těsto, které nechte alespoň půl hodiny odležet.

Z těsta vyválejte 2mm tenkou placku, kterou vyložte vymazanou koláčovou formu včetně boků.

Těsto poklaďte uvařenou pohankou a na kostičky nakrájeným tempehem, přidejte nastrouhaný sýr.

Zalijte smetanou smíchanou s vejci, rozetřeným česnekem

Pečte přibližně 30 minut při 170 st.

Quiche můžete podávat teplý i vychlazený.

Náš tip: na náplň můžete použít vařenou nebo dušenou zeleninu, sušená rajčata, tofu nebo houby. 

Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

12 porcí | doba přípravy 60 minut | 1144 kJ / 273 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Saláty
Obědy
Večeře
Rajčatový salát teplý
1
porce
obtížnost
1369 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Tofu po římsku
4
porce
obtížnost
1569 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku