Rajčatový salát s vejci

Zužitkujte vykoledovaná velikonoční vajíčka a užijte si lehkou a velmi rychlou dopolední či odpolední svačinu. Vajíčka patří k nejkvalitnějším zdrojům bílkovin, obsahují řadu minerálních látek a vitaminů, např. vitamin D. Rajčata jsou doslova nabitá vitaminy a minerálními látkami. Obsahují vitamin B1, B2, B6, C, E a provitamin A, z minerálních látek vápník, fosfor, železo, jód, měď a draslík.

Suroviny

50 g slepičího vejce (1 ks)
200 g cherry nebo obyčejných rajčat
20 g rukoly
špetka soli
špetka pepře
25 g žitného knäckebrotu (2 ks)

1
porce
obtížnost
892 kJ / porce

Postup

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme. Vejce a rajčata společně smícháme, osolíme a opepříme dle chuti a ozdobíme rukolou.

Podáváme s knäckebrotem.

 

1 porce | doba přípravy 15 minut | 892 kJ / 213 kcal

Vhodné pro diabetiky, děti avegetariány, zdroj vlákniny, nízký glykemický index

Tuky
6,0 g
Sacharidy
25,0 g
Bílkoviny
11,0 g
Vláknina
7,0 g

Další recepty

15 minut
Svačiny
Tématické kuchařky
SVAČINKY PRO DĚTI A ŠKOLÁKY
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Saláty
Velikonoční recepty
Velikonoční salátek
4
porce
obtížnost
758 kJ / porce

Vaše proměny

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena