2 šálky syrových kešu
2 šálky vody
1 šálek třešní
1 lžíce bio kokosového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 bio vanilkový cukr (třtinový s vanilkou)
2/3 šálku javorového sirupu
30 g 85% čokolády
Namočte kešu oříšky do vody asi na 4 hodiny .
Slijte je a propláchněte čistou vodou.
Čokoládu dejte asi na půl hodiny do mrazáku vychladit .
Oříšky rozmixujte se dvěma šálky vody na hladkou směs konzistence másla.
Přidejte javorový sirup, čerstvou citronovou šťávu, kokosový olej, vanilkový cukr s pravou vanilkou a několik třešní.
Mixujte, dokud nedosáhnete krémové konzistence. Třešní přidejte tolik, aby směs obarvily.
Přidejte na kousky nasekanou čokoládu a zbytek třešní.
Rozdělte do 4 malých mističek a dejte do mrazáku zmrazit asi na 2 hodiny.
4 porce | doba přípravy 30 minut | 1556 kJ / 372 kcal