Ředkvičky s tvarohem a knäckebrotem

Nechte se tímto receptem inspirovat k přípravě typické letní svačiny, lehké večeře či druhé večeře. Zeleninu můžete obměnit podle toho, co vám zrovna chutná a roste na zahrádce. Ředkvičky jsou zdrojem vitaminu C. Za jejich štiplavost mohou silice obsahující síru, které podporují trávení.

Suroviny

100 g ředkviček
60 g polotučného tvarohu
50 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
špetka mletého kmínu
špetka soli
2 plátky žitného knäckebrotu

1
porce
obtížnost
771 kJ / porce

Postup

Ředkvičky dobře omyjeme a očistíme.

Poté je nastrouháme najemno, dobře promícháme s tvarohem a jogurtem a ochutíme mletým kmínem a solí.

Pomazánku podáváme s plátky knäckebrotu.

1 porce | doba přípravy 10 minut | 771 kJ / 184 kcal

Vhodné pro vegetariány, zdroj bílkovin a vlákniny, nízký glykemický index

Tuky
5,0 g
Sacharidy
22,0 g
Bílkoviny
11,0 g
Vláknina
5,0 g

Další recepty

15 minut
Pomazánky
Řeřichová pomazánka s celerem
4
porce
obtížnost
570 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Saláty
Večeře
Šťavnatý losos s hořčicovou zálivkou
4
porce
obtížnost
975 kJ / porce

Vaše proměny

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel