50 g rýže natural
150 g vařené nebo sterilované čočky
100 g červené papriky
60 g mrkve
1 PL citrónové šťávy
15 g slunečnicových semínek
5 g petrželky nebo ½ ČL sušených bylinek
1 ČL nasekané chilli papričky nebo špetka chilli vloček
špetka soli
špetka pepře
Rýži uvaříme podle návodu na obalu doměkka a necháme trochu vychladnout.
Pokud použijeme sterilovanou čočku, tak ji propláchneme pod studenou vodou. Vařenou čočku necháme vychladnout.
Čočku poté smícháme s uvařenou rýží a ochutíme citrónovou šťávou, chilli, nasekanou petrželkou nebo bylinkami, solí a pepřem.
K hotové směsi přidáme na kostičky nakrájenou papriku, nahrubo nastrouhanou mrkev a slunečnicová semínka.
Ještě jednou promícháme a podáváme.
TIP: Nebojte se ingredience nahrazovat podle toho, co zrovna máte doma, a pokaždé tak připravit trochu jiné jídlo. Místo rýže natural můžete použít i jakoukoliv jinou. Stejně tak můžete i čočku nahradit například cizrnou nebo fazolemi. Nahradit můžete i zeleninu jinými druhy a místo slunečnicových semínek použít například vlašské nebo jakékoliv ořechy.
1 porce | doba přípravy 30 minut | 1896 kJ / 453 kcal
Zdroj vlákniny, vhodné pro vegetariány i vegany a diabetiky, nízký glykemický index