Salát ze zelí s hrozny a jablky

Netradiční kombinace zelí a ovoce příjemně oživí naše chuťové pohárky. Přidáním vlašských ořechů doplníme do těla omega 3 mastné kyseliny, kterých máme ve stravě nedostatek.

Suroviny

1 miska čerstvého bílého zelí
½ hrnku hroznového vína
1 menší jablko
½ hrsti vlašských ořechů
1 polévková lžíce citrónové šťávy
½ kelímku bílého jogurtu (max. 3,5 % tuku)

1
porce
obtížnost
912 kJ / porce

Postup

Zelí jemně nakrájíme, smícháme s bobulemi hroznového vína, nasekanými vlašskými ořechy, nakrájeným jablkem a citrónovou šťávou.

Vše zalijeme jogurtem a podáváme.  

1 porce | doba přípravy 10 minut | 912 kJ / 218 kcal

Vhodné provegetariány, vhodné pro děti, zdroj vlákniny

Tuky
9,0 g
Sacharidy
26,0 g
Bílkoviny
7,0 g
Vláknina
6,0 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Večeře
Svačiny
Snídaně
Lívanečky z pohankové mouky a kefíru
1
porce
obtížnost
1513 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Saláty
Salát s lososem a bramborami
4
porce
obtížnost
2070 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku