2 vejce
1 plátek šunky
½ kuličky mozzarelly
1 sušené rajče
5 cherry rajčátek
3 lístky bazalky + na ozdobu
pepř
olivový olej
Rozpálíme si pánev a přidáme olivový olej.
V misce rozšleháme vejce a na malé kousky pokrájenou šunku, mozzarellu, sušené rajče a bazalku. Opepříme a vlijeme na pánev.
Opékáme na mírném plameni z obou stran, dokud není povrch zlatavý.
Podáváme s cherry rajčátky ozdobené lísky bazalky a podle chuti s plátkem celozrnného pečiva, knäckebrotu nebo jen tak samotné.
TIP: V tomto receptu záměrně nepoužíváme sůl. Věděli jste, že dle WHO je doporučená denní dávka soli maximálně 5 g? To odpovídá jedné čajové lžičce. Sůl najdeme i v potravinách jako je šunka, sýry, pečivo, ale třeba i bábovka nebo jiné sladké pečivo. Tedy tam, kde ji na první pohled nevidíme. Díky použité šunce v tomto receptu si tedy ušetříme obsah slánky a hlavně naše zdraví.
1 porce | doba přípravy 15 minut | 1614 kJ / 386 kcal
Zdroj bílkovin, vhodné pro diabetiky