Omeleta z jihu Evropy

Vaječná omeleta s příchutí slunné Itálie je přesně to, co potřebujete, abyste získali energii na celý den. Kromě výjimečné chuti vás tato delikátní snídaně překvapí také minimálním množstvím sacharidů.

Suroviny

2 vejce
1 plátek šunky
½ kuličky mozzarelly
1 sušené rajče
5 cherry rajčátek
3 lístky bazalky + na ozdobu
pepř
olivový olej

1
porce
obtížnost
1614 kJ / porce

Postup

Rozpálíme si pánev a přidáme olivový olej.

V misce rozšleháme vejce a na malé kousky pokrájenou šunku, mozzarellu, sušené rajče a bazalku. Opepříme a vlijeme na pánev.

Opékáme na mírném plameni z obou stran, dokud není povrch zlatavý.

Podáváme s cherry rajčátky ozdobené lísky bazalky a podle chuti s plátkem celozrnného pečiva, knäckebrotu nebo jen tak samotné.

TIP: V tomto receptu záměrně nepoužíváme sůl. Věděli jste, že dle WHO je doporučená denní dávka soli maximálně 5 g? To odpovídá jedné čajové lžičce. Sůl najdeme i v potravinách jako je šunka, sýry, pečivo, ale třeba i bábovka nebo jiné sladké pečivo. Tedy tam, kde ji na první pohled nevidíme. Díky použité šunce v tomto receptu si tedy ušetříme obsah slánky a hlavně naše zdraví.

 

 

1 porce | doba přípravy 15 minut | 1614 kJ / 386 kcal

Zdroj bílkovin, vhodné pro diabetiky

Tuky
28,0 g
Sacharidy
3,0 g
Bílkoviny
28,0 g
Vláknina
0,0 g

Další recepty

15 minut
Večeře
Velikonoční recepty
Velikonoční menu 2020
Fazolky zapečené s vařenými vejci
4
porce
obtížnost
930 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Svačiny
Snídaně
Vánoční jablková bábovka se stévií
12
porcí
1211 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc