4 ks steaků z lososa
listy římského salátu
250 g cherry rajčátek
1 salátová okurka
1 žlutá paprika
citron
DRESINK
2 lžíce medu
2 lžíce nasekaného kopru
1 lžíce hořčice
2 lžíce olivového oleje
Steaky si ochutíme, pokapeme citronem, lehce osolíme a opepříme. Lososa dáme péci na pečicí papír do trouby. Pečeme asi 2 minut na 200 °C. Listy salátu omyjeme a dáme do větší mísy, přidáme na poloviny rozkrájená rajčátka, okurku a papriku. Připravíme si dresink. Ten si vytvoříme smícháním všech surovin v menší misce. Důkladně společně promícháme dresink a salát a propojíme tak všechny chutě. Servírujeme na jednotlivé talíře vždy s porcí lososa.
Zajímavost: Losos je zdrojem omega 3 nenasycených mastných kyselin, ty jsou známé mimo jiné i tím, že pomáhají snižovat cholesterol. Stejně jako ostatní ryby obsahuje i losos vitamin D, který je velmi prospěšný pro lidský organismus.
4 porce | doba přípravy 30 minut | 975 kJ / 233 kcal
Zdroj bílkovin, vhodné pro děti adiabetiky