Stroganoff na máslovém zelí

Pokud jste milovníky masa, hub, chutných omáček, a zároveň upřednostňujete recepty, které nezaberou příliš času a nejsou nijak složité, potom je Stroganoff jídlo právě pro vás. Hovězí maso je cenným zdrojem komplexních bílkovin, dobře využitelného železa, zinku a vitamínů skupiny B. Hlávkové zelí je zase právem považováno za superpotravinu díky svému vysokému obsahu antioxidantů a minerálních látek.

Suroviny

6 PL ghí
700 g hovězího masa (nejlépe hovězí svíčková)
1 střední cibule
350 g žampionů
špetka pepře
špetka soli
špetka sladké papriky
300 ml 12% smetany
4 ČL dijonské hořčice
4 ČL citrónové šťávy
1 ČL čerstvé petrželky
350 g hlávkového zelí

4
porce
obtížnost
2139 kJ / porce

Postup

Ve velké pánvi necháme rozpustit 2 polévkové lžíce ghí, na kterém krátce orestujeme maso nakrájené na nudličky. Pak ho sundáme a dáme na stranu.

Do stejné pánve znovu přidáme 1 polévkovou lžíci ghí, orestujeme cibulku s pokrájenými houbami, přidáme sůl, pepř, papriku, zalijeme smetanou a necháme 5 minut provařit. Když nám omáčka trochu zhoustne, vmícháme maso, hořčici a necháme prohřát. Nakonec přidáme i citrónovou šťávu a bylinky.

Na pánvi rozpustíme zbytek ghí, přidáme nakrouhané zelí a restujeme dokud nezměkne. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme společně s masovou směsí.

 

4 porce | doba přípravy 30 minut | 2139 kJ / 511 kcal

Vhodné pro celou rodinu, zdroj bílkovin

Tuky
36,3 g
Sacharidy
18,0 g
Bílkoviny
42,1 g
Vláknina
4,5 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Noky, jak je neznáte
3
porce
obtížnost
1673 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Panenka s grilovanou zeleninou
4
porce
obtížnost
1891 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc