120 g fazolí
50 g červené cibule
50 g mrkve
1 plechovka sekaných rajčat
50 g řapíkatého celeru
1 stroužek česneku
hrst čerstvého špenátu
1 lžička bujonu Würzl
2 bobkové listy
špetka tymiánu
hrst čerstvé bazalky
lžíce třtinového cukru (nemusí být)
4 lžíce olivového oleje
Fazole nechte 24 hodin namočené a vodu měňte. Poté vařte cca 1,5 hodiny do změknutí.
Na oleji osmahněte na kostky nakrájenou cibuli, přidejte nakrájenou mrkev, celer a česnek. Zalijte vodou, přidejte Würzl a koření a krátce povařte.
Jakmile zelenina mírně změkne, přidejte drcená rajčata a opět krátce provařte.
Vmíchejte nahrubo nakrájený špenát, uvařené fazole a bazalku. Dochuťte do sladkokysela.
Tip: Polévku můžete na talíři zpestřit nastrouhaným parmazánem nebo lžící kysané smetany nebo Sojade natural.
Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop
4 porce | doba přípravy 60 minut | 959 kJ / 229 kcal