Toskánská fazolová polévka

Suroviny

120 g fazolí
50 g červené cibule
50 g mrkve
1 plechovka sekaných rajčat
50 g řapíkatého celeru
1 stroužek česneku
hrst čerstvého špenátu
1 lžička bujonu Würzl
2 bobkové listy
špetka tymiánu
hrst čerstvé bazalky
lžíce třtinového cukru (nemusí být)
4 lžíce olivového oleje

4
porce
obtížnost
959 kJ / porce

Postup

Fazole nechte 24 hodin namočené a vodu měňte. Poté vařte cca 1,5 hodiny do změknutí.

Na oleji osmahněte na kostky nakrájenou cibuli, přidejte nakrájenou mrkev, celer a česnek. Zalijte vodou, přidejte Würzl a koření a krátce povařte.

Jakmile zelenina mírně změkne, přidejte drcená rajčata a opět krátce provařte.

Vmíchejte nahrubo nakrájený špenát, uvařené fazole a bazalku. Dochuťte do sladkokysela.   

Tip: Polévku můžete na talíři zpestřit nastrouhaným parmazánem nebo lžící kysané smetany nebo Sojade natural. 

 

 

Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

4 porce | doba přípravy 60 minut | 959 kJ / 229 kcal

Tuky
11,0 g
Sacharidy
24,0 g
Bílkoviny
9,0 g
Vláknina
7,0 g

Další recepty

15 minut
Polévky
Tuřínový krém s žampiony
4
porce
obtížnost
1331 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Fresh polévka z mrkve
4
porce
obtížnost
1187 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

David Kutěj

Bál jsem se, zda nejde o další dietu v prášku

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo