62 g lučiny
100 g salátové okurky (⅓ ks)
50 g cibule (1 ks)
100 g slepičích vajec (2 ks)
20 g slunečnicových semínek
pepř (špetka)
sůl (špetka)
petrželka či pažitka (1 PL)
Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Stejně nakrájíme cibulku a salátovou okurku.
Slunečnicová semínka nasucho opražíme a necháme vystydnout.
Všechny zmíněné ingredience dobře promícháme s lučinou a ochutíme solí a pepřem.
Pomazánku dozdobíme petrželkou nebo pažitkou a podáváme nejlépe s kváskovým chlebem.
TIP: Zužitkujte vykoledovaná velikonoční vejce při přípravě této výborné a rychlé pomazánky.
2 porce | doba přípravy 15 minut | 995 kJ / 238 kcal
Vhodné pro diabetiky, celou rodinu a pro vegetariány, zdroj vlákniny, nízký glykemický index