Suroviny

62 g lučiny
100 g salátové okurky (⅓ ks)
50 g cibule (1 ks)
100 g slepičích vajec (2 ks)
20 g slunečnicových semínek
pepř (špetka)
sůl (špetka)
petrželka či pažitka (1 PL)

2
porce
obtížnost
995 kJ / porce

Postup

Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Stejně nakrájíme cibulku a salátovou okurku.

Slunečnicová semínka nasucho opražíme a necháme vystydnout.

Všechny zmíněné ingredience dobře promícháme s lučinou a ochutíme solí a pepřem.

Pomazánku dozdobíme petrželkou nebo pažitkou a podáváme nejlépe s kváskovým chlebem.

TIP: Zužitkujte vykoledovaná velikonoční vejce při přípravě této výborné a rychlé pomazánky.

 

2 porce | doba přípravy 15 minut | 995 kJ / 238 kcal

Vhodné pro diabetiky, celou rodinu a pro vegetariány, zdroj vlákniny, nízký glykemický index

Tuky
18,0 g
Sacharidy
6,0 g
Bílkoviny
12,0 g
Vláknina
2,0 g

Další recepty

15 minut
Pomazánky
Pomazánka z černé ředkve
6
porcí
obtížnost
950 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Svačiny
Snídaně
DOMÁCÍ MÜSLI TYČINKY
10
porcí
1119 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí