600 g brambor
3 vejce
4 sterilované okurky
1 středně velká cibule
sůl
pepř
1 polévková lžíce majonézy YOFRESH nebo light
2 polévkové lžíce zakysané smetany (co nejméně tučná - extra lehká 8%)
150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
Brambory ve slupce a kořenovou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, vejce natvrdo. Brambory oloupeme a společně se zeleninou a vejci nakrájíme na menší kostičky.
Přidáme majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, nadrobno nasekanou cibulku a na kostičky nakrájené okurky. Dle chuti osolíme a opepříme.
Když máme všechny suroviny v jedné míse, začneme salát lehce míchat. Tak, aby místo salátu nevznikla lepivá kaše. Po zamíchání a případném dochucení necháme v lednici odležet do druhého dne.
doba přípravy 40 minut | 314 kJ / 75 kcal