Velikonoční beránek s oříšky

Sladký velikonoční beránek byl symbolem rozšířeného skopového masa, které bylo v době skončení velikonočního půstu dříve na české jídelní tabuli hojné. Dodnes patří k tradičním sladkým pokrmům. Vyzkoušejte raději tuto zdravější variantu, než tu, na kterou jste zvyklí. Bude vám také chutnat.

Suroviny

230 g špaldové mouky celozrnné
50 g kokosové mouky
100 g třtinového cukru
5 g citrónové kůry (1 ČL)
200 g slepičích vajec (4 ks)
9 PL kokosového oleje
9 PL horké vody
¾ prášku do pečiva bez fosfátu
45 g vlašských ořechů
máslo na vymazání formy
20 g špaldové mouky na vysypání formy

15
porcí
obtížnost
707 kJ / porce

Postup

Ušleháme 4 žloutky s třtinovým a vanilkovým cukrem, postupně přidáme olej, vodu, citrónovou kůru, mouku s práškem do pečiva, umleté ořechy a opatrně vmícháme z bílků ušlehaný sníh.

Formu (26 cm) vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme do ní těsto. Přiklopíme a pečeme v troubě na 180 °C 45 minut.

15 porcí | doba přípravy 90 minut | 707 kJ / 169 kcal

Vhodné pro celouho rodinu a vegetariány

Tuky
7,0 g
Sacharidy
19,0 g
Bílkoviny
6,0 g
Vláknina
2,0 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Banánové celozrnné muffiny
20
porcí
obtížnost
733 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Snídaně
Velikonoční recepty
Omeleta s rukolou, špenátem a slunečnicovými semínky
1
porce
obtížnost
1240 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel