3 slepičí vejce velikosti M
120 g třtinového cukru
150 g rozpuštěného másla
250 g polotučného tvarohu
230 g hladké špaldové mouky
1 ČL prášku do pečiva
3 g vanilkového lusku
1 ČL citrónové kůry
Nejprve si ušleháme vejce s cukrem do pěny. Následně přidáme zchladlé rozpuštěné máslo, tvaroh a zašleháme.
Ve vedlejší míse promícháme mouku s kypřícím práškem a přisypeme do tvarohové směsi.
Z vanilkového lusku vyškrábneme vanilku, přidáme citrónovou kůru a těsto znovu promícháme.
V případě, že je těsto příliš tuhé, přidáme jednu až dvě polévkové lžíce polotučného mléka.
Formu důkladně vymažeme a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Těsto stáhneme do formy a necháme péct přibližně 50 minut dozlatova.
TIP: Hotového beránka můžete poprášit moučkovým cukrem, ale skvěle bude chutnat i bez něj. Ozdobit jej můžete například i jarními květy.
7 porcí | doba přípravy 1 minut | 1544 kJ / 369 kcal
Vhodné pro celou rodinu