Vločkové chlupaté knedlíčky se zelím a tempehem

Nastartujte nový rok s naším receptem bohatým na vlákninu, minerální látky a antioxidanty. Kysané zelí má blahodárný vliv na lidské tělo v mnoha směrech – pozitivně ovlivňuje trávení, krevní tlak a imunitní systém – a je výbornou volbou při redukci hmotnosti, protože není kalorické. Tempeh je nejen chutnou ale také výživnou náhradou masa a sezamové semínko je považováno za jedno z těch nejzdravějších.

Suroviny

300 g ovesných vloček
špetka soli
70 g cibule
250 g kysaného zelí
190 g uzeného tempehu
50 g pórku
80 g mrkve
150 g papriky
15 g sezamových semínek

4
porce
obtížnost
2065 kJ / porce

Postup

Vločky večer namočíme, ráno nalijeme na sítko a necháme asi 1–2 hodiny vykapat. Potom řádně prohněteme, osolíme a pomocí dvou lžiček tvoříme noky, které vkládáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme, dokud samy nevyplavou.

Na pokrájené cibulce orestujeme kysané, pokrájené zelí společně s nakrájeným tempehem a smícháme s uvařenými noky.

Na talíři posypeme nadrobno nakrájenou zeleninou a semínky.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 2065 kJ / 494 kcal

Vhodné pro: vegetariány, zdroj bílkovin a vlákniny

Tuky
17,0 g
Sacharidy
64,0 g
Bílkoviny
22,0 g
Vláknina
9,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Večeře
Segedínský guláš
1
porce
obtížnost
1682 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Frittata - italská omeleta
2
porce
obtížnost
794 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

Jaroslav Vondrák

I přes zdravotní problémy mám 41 kg dole

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?