Zapečená červená řepa s kozím sýrem a vaječnou omeletou

Velmi jednoduchý pokrm, který si můžete vychutnat k lehčímu obědu nebo večeři. Červená řepa má mnoho výhod. Od širokého spektra vitaminů (např. C a skupiny B) a minerálních látek (např. vápník a hořčík) vhodných pro všechny, až po obsah betainu, který ocení především sportovci. Kozí sýr je zdrojem bílkovin a je lehce stravitelný.

Suroviny

200 g červené řepy (2 ks)
100 g kozího sýra
100 g slepičích vajec (2 ks)
sůl (dle chuti)
12 ml sójové omáčky (2 PL)
12 ml olivového oleje (2 PL)
hrst bazalky

2
porce
obtížnost
1298 kJ / porce

Postup

Červenou řepu uvaříme ve vodě cca 50 minut, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na plech vyložený pečicím papírem poklademe kolečka řepy, potřeme je olivovým olejem smíchaným se sójovou omáčkou, posypeme bazalkou a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 20 minut.

Na posledních 5 minut přidáme na řepu nadrobený kozí sýr.

Podáváme samostatně nebo s vaječnou omeletou či míchanými vejci.


2 porce | doba přípravy 60 minut | 1298 kJ / 310 kcal

Vhodné pro celou rodinu a sportovce, zdroj bílkovin

Tuky
22,0 g
Sacharidy
11,0 g
Bílkoviny
17,0 g
Vláknina
2,0 g

Další recepty

30 minut
Hlavní jídla
Velikonoční recepty
Velikonoční menu 2020
Bylinková velikonoční nádivka
4
porce
obtížnost
992 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Saláty
Večeře
Zeleninový salát s tvarohem
1
porce
obtížnost
898 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel