Zapečená cuketa s quinoou a kozím sýrem

Suroviny

4 kulaté cukety (můžete použít malé klasické)
100 g quinoi (nevařené)
1 střední cibule
2 stroužky česneku
110 g měkkého kozího sýra
150 g čerstvého špenátu
1 lžíce ghí
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
opražená dýňová semínka

2
porce
obtížnost
1843 kJ / porce

Postup

Předehřejeme troubu na 170°C. Uvaříme quinou podle návodu (nezapoměňte ji proprat horkou vodou, aby se zbavila hořkosti )

Cukety omyjeme, ořízneme konce a vydlabeme dužinu. Pokud používáme cukety klasického tvaru, rozřízneme je podélně na půl a též vydlabeme dužinu.

Na lžičce GHÍ si orestujeme cibulku do měkka, přidáme hrubě pokrájený špenát, česnek na plátky a hned odstavíme, česnek musí jen zavoňet, jakmile ho osmahneme moc, bude hořký.

Směs posolíme a opepříme podle chuti, nadrobíme do ní kozí sýr, přidáme quinou a dobře promícháme.

Směsí si naplníme cukety.

Naplněné cukety pečeme asi 45 minut, pokud půjde o cukety klasického tvaru, stačí 30 minut a méně.

Hotové servírujeme posypané dýňovými semínky, můžeme přidat i špetku čerstvých bylinek.

2 porce | doba přípravy 50 minut | 1843 kJ / 440 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Panenka s grilovanou zeleninou
4
porce
obtížnost
1891 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Burger z jiné planety
3
porce
obtížnost
1381 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena